Laatst vroeg iemand mij waarom mijn bedrijf BeMindful360 heet en niet 365.
Een jaar heeft toch 365 dagen? Dus je bedoelt 365 dagen per jaar mindful?

Ik hou van dromen hoor, maar 365 dagen vind ik gewoon niet realistisch..
Voor je het weet ben je na een drukke werkdag al zappend de avond nogal mindless doorgekomen of heb je je korte lontje gebotvierd op je partner. En daarna baal je omdat het streven van 365 dagen mindful niet gelukt is.

Ik ben meer van de 80/20 regel.
Wanneer je de intentie hebt om 80 procent van je tijd met aandacht in het leven te staan, dan vind ik dat een hele mooie score. Beter 80 procent dan helemaal niet. Want wanneer je gaat voor de 100 procent, is de kans groot dat het niet lukt. Hardlopers zijn al gauw doodlopers.

Net zoals je kunt besluiten om 80 procent van je tijd bewust met voeding bezig te zijn, geen vulling maar voeding, zoveel mogelijk biologisch, zelf je eten bereiden, maar dan ook zonder schuldgevoel kunnen genieten van een wijntje, een zak drop of een lekker stuk chocola.

En wat is er eigenlijk mis met een avondje relaxen op de bank en je hoofd leegmaken bij een spannende televisie serie?

Ik zou het wel weten..

Maar waarom nu BeMindful360?
In mijn coaching werk ik met een 360 graden focus. Waarin hoofd, hart en lichaam samenwerken. Want als je moe bent of niet lekker in je vel zit, dan heeft dat invloed op wat je denkt en hoe je je voelt. Dan neem je beslissingen op basis van je ratio. En daar liggen gewoon niet alle antwoorden. Dat weet ik uit eigen ervaring.

Te lang heb ik gevaren op mijn ratio, maakte ik lijstjes met voors en tegens om een knoop door te hakken en nam ik daardoor besluiten die niet bij me pasten. Dit was zoals ik het geleerd had, ik wist niet beter.

In mijn coachpraktijk zie ik het ook. Hoogopgeleide professionals die vastlopen, teveel handelen op de automatische piloot en geen voldoening meer ervaren. Ze zijn ver gekomen in hun carrière, hebben alle diploma’s en vaardigheden om succesvol te zijn, en hebben van jongs af aan geleerd te vertrouwen op hun ratio.

Maar op een gegeven moment werkt het niet meer. Er ontstaat een knagend gevoel. Ze weten dat er iets moet veranderen, hebben last van stress, voelen zich gefrustreerd, of stellen de vraag ‘Is dit het nu?’

Het liefst willen ze dan dat ik met de oplossing kom, maar hoe flauw het ook klinkt; de beste antwoorden liggen niet bij mij, je partner of je baas. De beste antwoorden liggen in jezelf. Ik zeg niet voor niets, de mooiste reis van je leven is de reis naar binnen.

Door op de pauze knop te drukken, weer te leren luisteren naar je gevoel en de signalen die je lichaam geeft serieus te onderzoeken, dan pas kan er ruimte ontstaan voor inzichten.
Inzichten die er voor zorgen dat je soms radicale besluiten neemt, in de ogen van anderen dan.

Als je door een lens van 360 graden kijkt naar je werk en je leven, en daarbij leert je ratio, hart en lichaam te laten samenwerken, dan wordt het duidelijk wat jij te doen hebt. Dan hoef je niet meer te twijfelen, te tobben of aan te modderen.
Dan ben je weer een stapje dichter bij 360 graden mindful..

Liefs,
Marianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *