Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Ik was 32 jaar, werkte fulltime als marketing manager en op een ochtend zat ik aan het ontbijt, klaar om naar mijn werk te gaan in mijn kantoor outfit. Ik kreeg een paniekaanval en begon vanuit het niets te huilen. Ik was gestrest, had een diepe kinderwens, wat allemaal niet lukte op dat moment.
Ik zag voor me dat ik straks 40 jaar zou zijn, met een mooie carrière, maar zonder gezin.
Dit was niet wat ik wilde.

Ik heb een week thuisgezeten, nagedacht over wat nu echt belangrijk was, een lang gesprek gehad met mijn baas, en toen de knoop doorgehakt om vier dagen te gaan werken.

Ook begon ik met yoga.
Iedere donderdagavond ging ik een les volgen en laadde me op voor het lange weekend dat voor me lag.
Wat was dat fijn! Wat sliep ik altijd goed na de les.
Het heeft me nooit meer losgelaten, geen les sloeg ik over. Door yoga was ik er op tijd bij om een burnout in de kiem te smoren.

Het werd een passie, ik ging zelfs een opleiding volgen en al vijf jaar geef ik wekelijks les in mijn woonplaats aan een heerlijke groep mensen.

Toch ga ik ermee stoppen..

Ik kwam terug van vakantie en voelde dat het tijd was voor verandering.
Dat is wat vakantie met mij doet.
e neemt afstand en ziet ineens heel helder, in een soort helicopter view, hoe de zaken ervoor staan.

Mijn focus was verdeeld over mijn twee passies: Mijn coaching/trainingsbedrijf BeMindful360 en mijn yogaschool.
Het viel me ook op dat ik vaak spierspanning heb, dus mijn lichaam vraagt kennelijk om rust.
Bovendien ziet het ernaar uit dat het coaching/trainingswerk alleen maar gaat toenemen.

Alles wat aandacht krijgt groeit..
Mijn twee passies vragen beide om aandacht, als plantjes die regelmatig water en mest nodig hebben.
En als je merkt dat je gaat achterlopen met bemesten, dan is het tijd om radicale keuzes te maken.
Focus geeft rust, en rust past bij mij.

Onlangs heb ik het de leerlingen meegedeeld.
Ik vond het super moeilijk om te doen, maar ontvang zoveel begrip en mooie reacties:

`De sfeer die jij creëert in de lessen en jouw kennis en levenshouding die je met ons deelt vind ik echt heel bijzonder.’

`Jij bent de reden dat ik gevallen ben voor yoga om rust temaken in troebel water… Afgelopen jaren waren zeer hectisch voor me en dan zijn yoga en bewustwording zeer welkom.’

`Dat je luistert naar je lijf, iets wat je ons ook voorhoudt om te doen. Dat je nieuwe stappen maakt, durft een pas op de plaats te maken. Wat een kracht!’

Nu de kogel door de kerk is, is er een last van mijn schouders gevallen. Mijn focus is niet meer versnippert.
Ik hoef mijn energie en aandacht niet meer te verdelen.
Al mijn focus zal vanaf december alleen nog maar gaan naar BeMindfu360, zodat ik mijn klanten en volgers nog beter van dienst kan zijn.

Het gezegde ‘If you chase two rabbits, both will escape.’. geldt dan niet meer.

En hoe zit het met jou? Wed je vaak op twee paarden tegelijk?
Vind je het lastig om een keuze te maken?
Blijf je vasthouden aan het oude, omdat het je zekerheid verschaft?
Maar hoe zeker is dat eigenlijk?

Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

Liefs,

mariannenaam

6 Comments on Ik heb een radicaal besluit genomen

 1. Astrid
  8 november 2016 at 14:26 (2 jaar ago)

  Hai Marianne, Je noemde het van de week al even, bij onze ontmoeting. Wat fijn, deze krachtige keuze. Omdat ik al ruim 8 jaar onderneem, voelt het ook voor mij best lastig om mijn bestaande focus en aanpak los te laten. Toch wil ik het. Want ik ben gegroeid en mijn bedrijf gaat ook meegroeien. Dus ook ik heb de keuze gemaakt voor focus op (in mijn geval) nieuw type klanten, nieuwe aanpak. Heel veel succes met jouw focus op je coachingsbedrijf! Zonnige groet, Astrid

  Beantwoorden
  • Marianne
   8 november 2016 at 17:18 (2 jaar ago)

   Hi Astrid,
   Dank voor je reactie. Mooi om te lezen dat jij ook op je eigen manier erachter komt dat er focus nodig is, en dat je daarvoor moet stoppen met bepaalde zaken die je wellicht wel aan het hart gaan. Zo is dat bij mij ook. Ik krijg enorm veel voldoening van de impact die yoga heeft op mensen, en dat heeft mij ook altijd gedreven. Yoga zal op een andere manier een plek krijgen, in ieder geval als zelfpractice maar ook in toekomstige workshops of retreats. Succes met jouw mooie stappen. Liefs, Marianne

   Beantwoorden
 2. Esther
  10 november 2016 at 21:53 (2 jaar ago)

  Wat mooi dit besluit dat je hebt genomen. Ik herken me in je verhaal. Ik geef yogales en werk als coach en dat voelt vaak versnipperd. Ben er nog niet aan toe te kiezen tussen een van de twee. Hoop eigenlijk dat dat niet hoeft. En dat het samenkomt, meer in elkaar overvloeit tot 1 product. Dat zal wel duidelijk voor me worden de komende maanden. Dankjewel voor jou delen. Het inspireert me en zet me weer aan het denken….

  Beantwoorden
  • Marianne Hermsen
   11 november 2016 at 11:48 (2 jaar ago)

   Hi Esther,
   dank voor je reactie. Bijzonder dat jij ook deze combinatie doet. Ik heb 5 jaar lesgegeven en ben er nu wel aan toe. Jij hebt daarin je eigen proces. En kiezen hoeft natuurlijk niet, dat bepaal je zelf. Het gaat erom hoe het bij jou voelt.
   Ik gaf vanmorgen les en vind het heerlijk om de rust te creëren die bij yoga hoort, maar zit pas nu om 11.30 uur aan de computer omdat ik niet eerder kan. En dat is wat het onrustig maakt bij mij. Succes met je werk.

   Beantwoorden
 3. Andrea
  10 november 2016 at 23:47 (2 jaar ago)

  Hi Marianne, prachtig verhaal en idd een super keuze. Ik herken zeker focus en toch kiezen voor 1 ding past minder bij mij, ik mis dan het creatieve aspect in nieuwe dingen verzinnen. Toch weet ik wel dat meer dan 3 dingen niet werkt en..dat een hoofd focus op 1 ding wel fijn is. Zo zet ik het nu dus in: 1 ding goed doen en mezelf toestaan dat ik op de andere 2 gebieden gewoon mag ‘spelen’.

  Beantwoorden
  • Marianne Hermsen
   11 november 2016 at 11:49 (2 jaar ago)

   Hi Andrea,
   Dank voor je reactie. Goed dat je weet wat bij jou past. Bij mij is yoga een passie, zal het altijd blijven, maar het blijft ook een beetje in de hobby sfeer, omdat ik het erbij doe. Dat voelt voor mij nu na 5 jaar onrustig, maar als jij het als spelen voelt, is dat jouw perspectief en kun je het op deze persoonlijke manier invullen. Succes!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *